Facebook Pagina: Profielfoto en Omslagfoto formaten

Op uw Facebook pagina kunt u een profielfoto en omslagfoto toevoegen om de pagina vorm te geven. De afbeeldingen zijn het eerste dat bezoekers zien en het is verstandig om hier aandacht aan te besteden. Waar moet u op letten? En wat zijn de profielfoto en omslagfoto formaten?

Formaat Facebook omslagfoto

De afbeeldingen op een Facebook pagina hebben een vastgesteld formaat. Dit speelt een grote rol bij de weergave, omdat een deel van de omslagfoto wegvalt als de pagina via een mobiel of tablet wordt bekeken. De breedte van de omslagfoto is 828 pixels en de hoogte 313 pixels. Van de breedte van de afbeelding wordt aan iedere kant 133 pixels weg gelaten bij de mobiele weergave. De afmetingen heb ik voor u overzichtelijk in een voorbeeld-afbeelding weergegeven, klik erop om hem te openen:

Omslagfoto formaten Facebook

Ik raad aan om de afbeelding twee keer zo groot te ontwerpen en te uploaden naar Facebook. Zij schalen de afbeelding vervolgens bij zodat hij goed past. Let goed op: De zijkanten zijn 133 pixels breed (groen) en worden niet weergegeven op de mobiele weergave van uw pagina! Zorg dus dat hetgeen u wilt tonen binnen het blauwe gedeelte valt!

Formaat Facebook profielfoto

Formaat profielfoto FacebookDe profielfoto van uw Facebook pagina is 160 x 160 pixels. Ook hierbij geldt dat een grotere afbeelding kan worden geüpload, gebruik hiervoor het formaat 180 x 180 pixels. U kunt op de afbeelding hiernaast klikken en deze downloaden als voorbeeld.

 

Wat laat u zien op uw afbeeldingen?

Facebook avatar en profielfoto
Verschil formaat profielfoto en avatar

De profielfoto

Uw profielfoto wordt ook gebruikt als avatar bij berichten die u plaatst. Kies voor een in het oog springende afbeelding die past bij uw onderneming. U kunt hierbij denken aan uw bedrijfslogo of een afbeelding waarop uw onderneming te zien is. Houd er rekening mee dat de avatar-afbeelding veel kleiner is dan de profielfoto en kies dus niet voor een te gedetailleerde foto.

De omslagfoto

De omslagfoto is het eerste dat bezoekers van uw pagina zien en springt in het oog doordat hij over bijna de gehele breedte wordt weergegeven. Houd er hierbij rekening mee dat bezoekers dus al op uw pagina zijn op het moment dat ze de afbeelding zien. Kies voor een afbeelding die uw onderneming uitbeeld. Denk hierbij aan een foto van uw winkel, een collage van uw producten of een andere afbeelding die goed in beeld brengt waar uw onderneming voor staat.